TV5 Monde

TV5 wereld is de letterlijke vertaling van de televisie zender TV5. De bedoeling van deze zender is om een Frans decor in jouw woonkamer te creëren. De programma’s zijn hoofdzakelijk Frans. Om de taalbarrière te overbruggen willen de Fransen naar Nederland komen. De meeste progamma’s zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling voor de mensen die de taal niet machtig zijn. Deze zender is meer en meer in de opmars en dat is ook niet zo vreemd want Frans is een prachtige taal, een moeilijke taal maar wel een taal die je kunt leren. De programma’s die TV5 uitgeeft zijn verschillend, voor iedere kijker is er wel een programma dat hij/ zij leuk vindt. Sommige programma’s gaan over interieurinrichting en voor de avonden zijn er films voorzien. Echte Franse films waar je gezellig met het hele gezin naar kunt kijken. Veel films die worden uitgezonden door TV5 zijn kindvriendelijk.

TV5 en andere internationale zenders

Tv5 is de op één na grootste zender ter wereld, dat is ook niet vreemd, want Frans is een belangrijke taal in onze samenleving. BBC komt dan op eerste plaats met als reden dat Engels toch nog een tikkeltje meer is dan Frans. CNN en de MTV steken dan nog net onder TV5. Dat is ook te wijten aan het feit dat niemand tegen Amerika op kan. Frans blijft dan nog wel de mooiste taal maar tegen Engels kan geen enkele taal tegenop. Wij krijgen in Nederland een soort van FBS versie. De afkorting staat voor: la France, la Belgique et la Suisse. Het betekent gewoon Frankrijk, België en Zwitserland. Het is een samenwerkingsverband tussen de Franstalige landen van Europa.

TV5 in Nederland

Tv5 is de 4de grootste televisiemaatschappij ter wereld. Een paar jaar geleden was tv5 nog in heel Nederland te bekijken op de analoge televisie, echter nog niet lang geleden is het contract afgelopen en is TV5 alleen nog maar te bekijken via de satelliet. Behalve in de regio Amsterdam en Rotterdam, daar kunnen de televisiekijkers nog genieten van TV5 op de analoge televisie. De televisie aanbieders zoals KPN en andere geven TV5 buiten het basispakket. Als je wilt weten of je TV5 kunt ontvangen dien je even op te zoeken of deze zender bij jouw pakket zit inbegrepen.

TV5 op jouw iPhone

De Fransen zijn houden ook techniek en dat zullen de kijkers van TV5 allang geweten hebben. Sinds kort biedt tv5 ook ‘een programmaboekje’ aan dat je gratis kunt downloaden en raadplegen op jouw iPhone. De Fransen redeneren dat France dichterbij is dan sommigen wel denken. Ook kun je dan op jouw iPhone een weekoverzicht bekijken en talloze video’s terugzien indien je wenst. Klik hier om de app te downloaden.