Programmering

De Fransen denken ook aan de buitenlanders. Wat betekent dat vaak programma’s in het Nederlands zijn ondertiteld. Echter is dit niet altijd zo maar op bepaalde tijdstippen en films. Omdat het concept van TV5 monde is om Frankrijk dichterbij huis te brengen zijn lang niet alle films, programma’s,… ondertiteld in het Nederlands. Als er zo films zijn die in het Nederlands ondertiteld worden uitgegeven staat die extra informatie altijd vermeld op de website of op teletekst. Maar dat verandert vanaf 10 januari, dan worden de films automatisch ondertiteld. Het zij in het Frans of in het Nederlands. Er is sprake van dat in de toekomst TV5 monde ondertiteld gaat worden zoals in de Belgische bioscoopzalen: Dan is een regel Nederlandse ondertiteling en daaronder de vertaling in het Frans. Zo kunnen de mensen die het Frans toch niet helemaal machtig zijn hun Frans onderhouden.

Tv5 en culinair 

Iedere zondag om 13.00 zendt TV5 een culinair programma uit dat gepresenteerd wordt door topchef Guy Martin. De bedoeling van het programma is dat de topchef 35 culinaire reizen maakt door heel Frankrijk om op ontdekkingstocht te gaan naar Franse populaire producten en de herkomst van de producten. Zo struint topchef Guy Martin elke Franse regio af om hun streekproducten te leren kennen en aan de hand daarvan een topgerecht te serveren. Onlangs was Guy Martin in de regio Bretagne. Bretagne is een regio die volledig aan de zee ligt en waar de mosselen in de vrije zee groeien op het ritme van de eb en van de vloed op een soort van palendek, dat is een oeroude techniek om mosselen te kweken en deze techniek hanteert Bretagne tot de dag van vandaag nog. En juist met die producten wil topchef Guy Martin een topgerecht serveren.

TV5 en het weerbericht

TV5 zendt dagelijks weerberichten uit . Echter is dit in het Frans en soms moeilijk te volgen. Maar omdat dit juist zo moeilijk te volgen is, is het een uitdaging om er aan te beginnen. Het eerste wat je moet doen is een portie Franse woorden rijker worden die met het weer te maken heeft en dan daarna luisteren, herhalen, … En binnen afzienbare tijd verhoog je jouw niveau van Frans.

Tv5 over geschiedenis

Ben je iemand die wel van een stukje geschiedenis en feiten houdt? Dan zit u bij TV5 Monde op uw plaats. TV5 geeft een aantal afleveringen uit waarin zij op zoek gaan naar de geschiedenis van de croissant of van lifestyle. Het programma baseert zich op voeding en mode en wil samen met u op ontdekkingspad gaan.

TV5 en vakantie

Voor diegenen die van een leuke vakantie houden met een goed hotel is er goed nieuws. Speciaal voor de mensen die van reizen houden gekoppeld met een hoogstaand is er een serie die u laat kennismaken met de mooiste hotels ter wereld. Het is een informatief programma dat de kijker wil laten zien wat voor hotels er overal ter wereld te vinden zijn. Het programma is genoemd: Rêves d’Hôtels, wat letterlijk dromen over hotels betekent. Frankrijk maakt ook wondermooie documentaires over hun land en dat doen ze met het programma: Les Plus Belles Iles du Littoral Français: de mooiste eilanden van de Franse kust. Men wil de mensen laten kennismaken met de bewoners en de streek van de Franse kusten en eilanden.

TV5 en lifestyle

TV5 geeft af en toe door de dag verschillende lifestyle programma’s. De bekendste van de lifestyle is ‘Nec Plus ultra la Collection’ . Het programma gaat over duizend en één dingen. De presentatrice Marie- Ange Horlaville praat gedurende haar programma over dingen die zij ervaart over mode/ lifestyle. Naar dit programma kijken meer vrouwen dan mannen.

TV5 en kunst

Zowel Fransen als Nederlanders hebben een zekere liefde voor kunst. Dat is een goed teken want kunst is zo verschillend en breed. Afrik’art is de naam van het programma en alles staat in het teken van de Afrikaanse kunst. Het programma is zo breed en gevarieerd dat het één uitzending over muziek en een andere keer over verfkunst kan gaan. In een luttele 26 minuten presenteert Elizabeth Tchoungui over de Afrikaanse kunst. Ze probeert om de Afrikaanse kunst waardoor zij zo gefascineerd is deze dichter bij onze mensen te brengen. Zij wil door middel van haar programma een stukje Afrika naar hier brengen.