Uitzinnige vreugde bij winnaar Ultra-Trail Du Monte Blanc

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Een uitspraak die je vaak hoort, maar nog nooit was deze zo treffend. De foto hieronder laat de winnaar van de Europese Ultra-marathon zien op het moment dat hij finisht. 

marathon tv5info

Eerder schreven we over deze marathon. Dit jaar won Zach Miller op 28 augustus de Ultra-Trail Du Monte Blanc. Dit jaar besloeg het parcours 101 kilometer met 6 grote beklimmingen, waarbij de renners drie landen passeerden: de start was in Italië, en via Zwitserland finishten ze in Frankrijk.

Miller is 26 en Amerikaan. Naar eigen zeggen heeft hij ongeveer 98 procent van het parcours rennend afgelegd, wat ongelofelijk veel is als je kijkt naar de obstakels die hij onderweg tegen is gekomen. Hij legde de race in 11 uur en 53 minuten af en was hiermee dus de snelste deelnemer. Miller is de eerste Amerikaanse winnaar, en dat komt volgens hem door het verschil in stijl tussen Amerika en Europa. De Ultra-Marathon is hier meer technisch en op ruw terrein, waardoor trainen lastig is.

parcours ultramarathon1

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

 

Meer Berichten in Media