TV5 Monde slachtoffer van cyberaanval

testbeeldEen Cyberaanval op TV5 Monde is mogelijk uitgevoerd door Russische hackers, dat vermoedt de Franse politie. Op de website werd afgelopen april Jihadistische propaganda geplaatst door mensen die beweerden dit namens de Islamitische Staat (IS) te doen.

In het politieonderzoek wordt nu gefocust op een groep Russische hackers die zich APT28 noemt. Deze groep deed eerder een poging het Witte Huis te hacken en richt zich ook op de computersystemen van de NAVO-leden en de Oekraïense activisten. Door het achterhalen van de IP-adressen waar vandaan de berichten zijn geplaatst kon de politie gerichter gaan zoeken naar de hackers.

Na de hack van de website was TV5 was de zender genoodzaakt vooraf opgenomen programma’s uit te zenden, in plaats van live te kunnen broadcasten. Dit is nooit eerder voorgekomen in de geschiedenis van de televisie, zo melden Franse media.

 

Tags: , , ,