Nederlandse televisie kijken in je Franse woning

nederlandse-zendersDe afgelopen jaren hebben veel Nederlanders een (tweede) woning in Frankrijk aangeschaft.  Naar schatting 300.000 Nederlanders zijn bezitter van een woning in Frankrijk. Meestal worden de woningen gekocht als vakantiewoning, maar steeds meer mensen nemen de definitieve stap en emigreren naar ‘La douce France’.

Digitale televisie in Frankrijk

Het blijkt nog niet zo eenvoudig om in je vakantiewoning in Frankrijk digitale televisie te ontvangen, al is dit sterk afhankelijk van de locatie waar jouw woning zich bevindt natuurlijk. Een groot gedeelte van de woningen van Nederlandse eigenaren staan in mooie, rustige, natuurrijke gebieden waar weinig tot geen bekabelde voorzieningen (internet, digitale televisie) aanwezig zijn. In deze gebieden ben je dan ‘veroordeeld’ tot een schotel op je chique vakantiehuis.

Met een schotel heb je overal televisie

Een schotel is niet per se minder goed dan ADSL of kabel. Sterker nog, er zijn veel mensen die er zelfs bij zweren, ook als oplossing voor thuis in Nederland. Let bij de aanschaf van een schotel wel op de afmetingen. Officieel heb je voor een schotel met een diameter groter dan een meter een bouwvergunning nodig.

Met een schotel op je dak ben je er echter nog niet. Je zult een abonnement op een provider moeten hebben om de meeste (commerciële) zenders te kunnen ontvangen. Net als in Nederland heb je keuze uit diverse aanbieders, welke gemakkelijk te vinden zijn op internet. Met de meeste abonnementen ontvang je de Nederlandse zenders in HD kwaliteit, net als thuis!

 

Tags: , ,

 

Meer Berichten in Frankrijk