Met welk toestel kunnen we het best streamen?

De introductie van Netflix in Nederland heeft er ook toe geleid dat 4G hier eindelijk een doel lijkt te hebben, we kunnen de enorme snelheid die de nieuwe vorm van mobiel internet biedt gebruiken om mobiel films en series te bekijken. Er zijn gelukkig inmiddels ook vele smartphones die de Nederlandse 4G-netwerken ondersteunen, maar wat zijn de meest populaire toestellen?

Samsung Galaxy Note 4

Samsung_Galaxy_Note_4_2De Samsung Galaxy Note 4 is het nieuwste vlaggenschip van het Koreaanse Samsung. De Note 4 kan op alle Nederlandse 4G-netwerken worden gebruikt en is dankzij een groot 5,7 inch display met resolutie van 2560 x 1440 pixels uitermate geschikt voor het bekijken van series en films. De Note 4 beschikt verder over een supersnelle Snapdragon 805-processor en 3 GB RAM en het is daarmee op dit moment een van de snelste Android-telefoons op de markt. De Note 4 heeft op dit moment een prijs van rond de 700 euro.

LG G3

LG_G3_Review (11)-623-80Het eveneens Koreaans LG heeft zich in de laatste jaren in rap tempo omhoog gewerkt op de smartphone-markt en het heeft met de LG G3 een stijlvolle smartphone neergezet. De telefoon is ondanks een 5,5 inch display (2560 x 1440 pixels) vrij compact, doordat de randen rond het scherm zeer smal zijn. De G3 beschikt verder over een snelle Snapdragon 801-processor en 3 GB RAM en kan net als de Note 4 op alle Nederlandse 4G-netwerken worden gebruikt.  Een voordeel van de LG G3 is dat de telefoon, ondanks de goede hardware, relatief goedkoop is met een prijs van ongeveer 400 euro.

iPhone 6 (Plus)

apple-iphone-6-plus-4De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn de eerste Apple-toestellen die ook over een lekker groot scherm beschikken. De toestellen hebben een beelddiagonaal van respectievelijk 4,7 en 5,5 inch en een resolutie van 1334 x 750 en 1920 x 1080 pixels. De telefoons zijn verder uitgerust met de snelle 64-bits A8-processor en beschikken over 1 GB RAM. De iPhone 6 is beschikbaar vanaf 699 euro en de iPhone 6 Plus vanaf 799 euro.