Streamen van series en films verrassend populair in Nederland

popcorntime-logoDe makers achter het populaire streaming-platform Popcorn Time hebben laten weten dat de applicatie op dit moment op ruim 1,3 miljoen Nederlandse apparaten is geïnstalleerd. Qua dataverbruik behoort Nederland bovendien tot de drie grootste landen die gebruik maken van het platform.

Popcorn Time is een open source peer-to-peer (p2p) applicatie die begin dit jaar door anonieme ontwikkelaars werd vrijgegeven en al snel populair werd. Doordat de code van het project open source is, zijn er inmiddels verschillende andere applicaties die gebruik maken van hetzelfde platform. Gebruikers die via Popcorn Time een film of serie willen bekijken kunnen de film of aflevering selecteren en daarna kan er direct worden gekeken.

Eenvoudig in gebruik

popcorntime-ios-smallHet downloaden van films en series is door de jaren heen steeds gemakkelijker geworden en Popcorn Time is een volgende stap in de evolutie. Het is zelfs voor de grootste digibeten vrij eenvoudig om de software te installeren en voor het kijken van een film of serie zijn slechts een aantal klikken nodig. De software is bovendien ook beschikbaar voor het Android-platform en zo kunnen mensen met een Android-tablet of moderne Android-smartphones, zoals de Galaxy Note 3 van Samsung, ook eenvoudig op een relatief groot scherm van de nieuwste films en series van films genieten. Bovendien kan Popcorn Time ook films afspelen via Chromecast en Apple TV. Er is sinds kort zelfs een iOS-versie, zodat mensen ook op hun iPhone of iPad van de app gebruik kunnen maken. De app is niet in de officiële App Store te vinden, omdat Apple hem niet heeft goedgekeurd. Wel is de app te downloaden via ‘gejailbreakte’ iOS apparaten.

Groot aanbod

Een ander voordeel van Popcorn Time is dat het aanbod, in vergelijking met legale alternatieven als Netflix, vele malen groter en recenter is. Erg eerlijk is dit echter niet, aangezien Popcorn Time geen onderhandelingen over rechten hoeft te voeren met filmmaatschappijen en alle content illegaal wordt aangeboden. Het lijkt de gemiddelde Nederlander echter weinig uit te maken, getuige het aantal apparaten met Popcorn Time. Helemaal ongelijk kunnen we ze niet geven, Hollywood doet er immers alles aan om innovatie tegen te gaan en zelfs legale diensten als Netflix worden daar niet met open armen ontvangen.

popcorntime

 

Tags: , , ,